Contact

Over het Onderwijslab Faculteit Techniek

Wat is het Onderwijslab?

Binnen de Faculteit Techniek willen we vooroplopen, of het nu gaat om kennisoverdracht, kennisuitwisseling of innovatie. In een samenleving waarin we steeds meer offline en online combineren, willen we dan ook ons onderwijs optimaal laten aansluiten op deze continue ontwikkelingen. De combinatie van effectief online en offline onderwijs noemen we blended learning.

Die blended mix zie je ook terug in het Onderwijslab: het is een samenwerking tussen de afdelingen Onderwijs & Onderzoek en ICT. Het Onderwijslab ondersteunt en begeleidt duurzame onderwijsontwikkeling vanuit een didactisch oogpunt, met aandacht voor de vakinhoud en door een effectieve blend van onderwijscomponenten. Dat gebeurt uiteraard op geheel blended wijze: je kunt terecht bij ons online en ons offline Onderwijslab, voor advies, workshops en brainstormsessies. Zo maken we samen ons onderwijs en onze studenten klaar voor de toekomst.

Het Onderwijslab heeft daarmee niet alleen een inloopfunctie, maar verzorgt ook diverse workshops en teambijeenkomsten. In de Workshop MijnHvA basis leer je bijvoorbeeld welke functionaliteiten MijnHvA allemaal heeft, terwijl je in de Workshop Blended learning in theorie en praktijk leer je wat blended learning is en vooral: hoe je de concepten kunt toepassen in je onderwijs. Naast deze basisworkshops bieden we diverse workshops op medior- en expertniveau aan.

Waar is het Onderwijslab?

Je vindt het Onderwijslab van de Faculteit Techniek in LWB B5:30. Loop hier vooral langs als je een vraag of idee hebt; we denken graag met je mee. Je kunt ook experimenteren met toepassingen, of een workshop volgen.

Het Onderwijslab beschikt bovendien over een Blended Studio (LWB B5:44). Hier maak je bijvoorbeeld korte filmpjes/flitscolleges met o.a. screencaptures, informatieve filmproducties en/of foto’s. Dit kan natuurlijk zelfstandig, maar ook onder professionele begeleiding vanuit het Onderwijslab, bijvoorbeeld met een workshop.

We zijn niet alleen offline maar ook online te bereiken. Je kunt met ons in contact komen via mail. Ook op deze online omgeving van het Onderwijslab (O-lab) vind je tutorials, video’s en inspirerende voorbeelden.

Wie vind je in het Onderwijslab?

De teamleden van het Onderwijslab hebben actuele kennis van ontwikkelingen en innovaties in het onderwijs. We experimenteren met concepten, informeren bij anderen naar successen, selecteren de beste applicaties en ontwikkelen waar nodig zelf oplossingen. Bovendien delen we onze kennis, via het Onderwijslab Online en in gesprekken met jou en je collega’s.

Wij ondersteunen en adviseren je zodoende in de ontwikkeling van je vak of curriculum. Centraal staat telkens weer: welke didactiek en technologie passen bij jouw leerdoelen, en hoe kunnen we die elementen optimaal blenden?

Het Onderwijslab biedt je de ondersteuning die jij wilt en/of nodig hebt. Soms loop je het lab uit met een paar inspirerende voorbeelden waarop je zelf kunt voortborduren, de andere keer houden we samen een brainstorm of werken we met elkaar aan een vernieuwende opzet. Vanuit onze gezamenlijke kennis en ervaring werken we aan een innovatieve, duurzame blend.