• Berichten plaatsen via Mededelingen en/of Nieuwsfeed

uitleg

Je kunt berichten plaatsen via Mededelingen en via de Nieuwsfeed van je studiedeel op MijnHvA. Hierdoor worden de berichten zichtbaar voor de groep die aan dit studiedeel is gekoppeld. Er zijn verschillende niveaus waarop je berichten kunt plaatsen, bijvoorbeeld op een jaarpagina, opleidingspagina of studiedeel van een vak. Iedereen die deze pagina’s volgt, krijgt automatisch de berichten te zien in de persoonlijke Nieuwsfeed.

De Nieuwsfeed heeft een informeel karakter en geeft de mogelijkheid om een discussie te starten, met studenten of met collega’s. Daarmee is deze functie zeer geschikt binnen een studiedeel. De Mededelingen zijn juist bedoeld om eenzijdig en/of uitgebreider te communiceren naar je doelgroep, bijvoorbeeld om aan te geven dat de cijfers de volgende dag in SIS worden gepubliceerd. Of je meldt dat de opdracht uiterlijk eind van de week moet worden ingeleverd, waarbij je de opdracht nog eens herhaalt.

toepassing

Het is afhankelijk van je doel welke functionaliteit je kiest: Mededelingen voor een formeel karakter, Nieuwsfeed voor een (informele) dialoog.

 • Mededelingen

  De optie Mededelingen voorziet in de wens om een officiëler karakter mee te geven aan mededelingen en heeft de volgende mogelijkheden:

  • Langere teksten plaatsen
  • Teksten opmaken
  • Bijlagen toevoegen
  • Doelgroepen definiëren
  • Alleen docenten/medewerkers kunnen plaatsen
  • Studenten kunnen niet reageren

  Let op: Geplaatste mededelingen zijn pas na ongeveer 15 minuten zichtbaar op de startpagina.

 • Nieuwsfeed

  Een bericht in de Nieuwsfeed is maximaal 512 tekens lang. Als je nog 50 tekens over hebt, gaat er een teller meelopen. Is je tekst te lang, dan zie je in rood het aantal tekens dat je te veel getikt hebt.

  Wil je tekst op een volgende regel zetten? Druk dan tegelijkertijd op Shift en Enter. Druk je alleen op Enter? Dan wordt je bericht automatisch gepost.

   

Het is mogelijk om links naar artikelen, video’s en sites te delen, of afbeeldingen te plaatsen.

Je voegt een link naar een artikel, video of site toe door de link in het bericht te plakken. Vervolgens kun je de link weergeven met gewone tekst.

Je voegt een afbeelding toe door op het icoontje met het fototoestel te klikken. Via de pop-up selecteer je de afbeelding. Klik op Uploaden en je ziet de afbeelding onderaan je bericht staan.

Als je een document in een mededeling wilt toevoegen, moet je eerst het document uploaden naar Studiemateriaal. Vanuit Studiemateriaal kun je het bestand (of de bestanden) selecteren en in een bericht plaatsen. Je zou dus een korte mededeling kunnen maken en de volledige uitleg (waar je meer karakters kunt gebruiken) in een document plaatsen.

 • Soms is het niet nodig als er gereageerd kan worden op je mededeling. Je kunt deze reageerfunctie uitzetten. Ga bij het bericht naar de drie puntjes en klik daarop. Kies nu voor Gesprek vergrendelen. Hiermee is het niet meer mogelijk om te reageren op je bericht. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je een administratieve mededeling wilt plaatsen; hiervoor is de optie Mededelingen echter wellicht geschikter.

Soms kan het handig zijn om een bericht toe te voegen aan je takenlijst, bijvoorbeeld om het later te (her)lezen of omdat er een actie voor jou aan vastzit. Je voegt zo berichten uit de Nieuwsfeed toe aan je takenlijst.

Creative Commons License

Gerelateerde documenten:

© Onderwijslab Faculteit Techniek 2019