Course bekijken als dummy-student

Er zijn in Brighspace twee manieren om de gemaakte inrichting als student te ervaren. De eerste is het meest simpel. Ga rechtsboven in het venster met de cursor en klik op je naam. Je kunt nu kiezen voor “View as Student”. Om uit deze “view” te komen; klik nogmaals op je eigen naam rechtsboven in het venster. Sluit de weergave door op het kruisje te klikken. Het nadeel aan deze manier is dat de gecreëerde data niet wordt bewaard. Wanneer er een opdracht moet worden ingeleverd of een quiz moet worden gemaakt en dit moet worden getest, kan dat niet doen met deze functie. Daarnaast heb je vanuit deze functie nog steeds een docenten view in externe applicaties als Feedbackfruit. Ook werken voorwaardelijkheden niet goed in de student view.

Een alternatief is dan om gebruikt te maken van dummy studenten. Neem contact op met de front-office van faculteit Techniek (brightspace-ft@hva.nl) om dummy studenten toe te laten voegen aan de course. Na het toevoegen, kan je de dummies vinden in de classlist. De classlist is te vinden via de hoofd navigatie: Administration > Classlist. Zoek vervolgens op “dummy”.

Klik achter de naam op het pijltje (afbeelding 1). Klik in de dropdown op “impersonate”. Door hierop de klikken word je de dummy student. Alles wat je nu doet, doe je als student. De data die je creëert wordt ook opgeslagen.