Les opnemen via ms teams en delen met studenten

Via ms teams kan je gemakkelijk de les opnemen. Na de les kan de opname worden gedeeld met studenten. Studenten kunnen de les dan opnieuw bekijken of studenten die de les gemist hebben kunnen hem terugkijken. In dit artikel lees je hoe je een les moet opnemen en hoe je die met studenten moet delen.

Les opnemen via ms teams

Om een les op te nemen moet je eerst de vergadering/les/hoorcollege starten. Vervolgens zie je boven aan het scherm deze balk (afbeelding 1). Klik op de 3 puntjes, je ziet dan een menu tevoorschijn komen (afbeelding 2). Klikt hier op opname starten en de opname zal beginnen.

Opname stoppen? Volg dezelfde stappen i.p.v. opname starten staat er dan opname stoppen.

De opgenomen les terugvinden en delen

Wanneer je stopt met opnemen, zal de link naar de opname in de chat verschijnen (soms duurt dit even). De studenten die de les hebben gevolgd, hebben dan meteen toegang tot de opname.

Studenten die de les niet hebben gevolgd kunnen de les ook terugkijken. Hoe deze terug te vinden is hangt van de volgende 2 situaties af.

1

Is de les gestart vanuit een teams pagina en gekoppeld aan een Brightspace-course?

Dan hebben alle studenten die toegang hebben tot de teams ook toegang tot de opname. De link is dan terug te dingen in de chat van de les. Je kan de link dan bijvoorbeeld ook in Brightspace kunnen delen.

2

Link via Brightspace-content aangemaakt of via eigen agenda?

De Link is dan niet beschikbaar voor studenten die de les niet hebben gevolgd, om deze wel beschikbaar te maken moet je een aantal stappen volgen.

Ga naar de opname. Deze is beschikbaar in de chat en in je eigen One Drive. Klikt op de opname.

Nu zijn er 2 opties:

Optie 1: Je download de opname en zet hem op Brightspace, zo hebben alle studenten die de Brightspace course volgen toegang tot de opname.

Boven aan de opname zie je een balk . Klik op “download” (afbeelding 3) en de opname wordt gedownload op je laptop. Upload de opname op de Brightspace course.

Optie 2: Je deelt de link op Brightspace.

Boven aan de opname is een balk zichtbaar. Klikt op “copy link” (afbeelding 4). Klik vervolgens onderaan op “people with existing access can use the link” (het kan zijn dat er iets anders staat) (afbeelding 5). Klik dan op “people in HvA with the link” en vervolgens op “apply” (afbeelding 6). Kopieer vervolgens de link en deel hem via Brightspace.